Nieuws

Stadsbibliotheek opent op tijdelijke locatie

Foto (Stadt Rheine) v.l.: Vorfreude herrscht bei den Mitarbeiterinnen Sandra Boensch und Johanna Wahlbrinck

Rheine. De stadsbibliotheek is vrijdag met haar proefbedrijf begonnen. Een repetitie omdat deprocessen onder de nieuwe ruimtelijke omstandigheden nog moeten wennen.De deuren gingen om 10 uur open en de eerste gasten, die al voor de deuren van de altentoom-winkelaan de Osnabrück 84 stonden te wachten, werden binnengelaten.”Er waren vanmorgen nog werklui in het gebouw. En dat blijftzotot de officiële opening op27 oktober 2022″, laat bibliotheekdirecteur Elsbeth Wigger weten.

De technologie, werkstations en mediasortering zijn echter zodanig voorbereid dat de testrunkonbeginnen.”De nieuwe procedures moeten nog wennen op de nieuwe locatie. Maar we zijn

vertrouwen dat we binnenkort weer de gebruikelijke kredietverlening kunnen aanbieden”, aldus mevrouw Wiggerweiter.De goede stemming was af te lezen van de gezichten van het personeel. Iedereen is in een goede stemming en blij terug te zijn in denieuwe zalen en onder goede omstandigheden voorde lezers.

Het is verheugend te zien dat de vele bezoekers op de eerste dag de bibliotheek eindelijk weer tot leven hebben gewekt. Wanneer de bibliotheek zich presenteert in een industriële-charm-look, is een feel-good-sfeer gegarandeerd. Er is volop gelegenheid om te snuffelen in de zithoeken en dankzij de verlichte kubussenaan het plafond krijgen bezoekers snel een goed overzicht van de rekken.Het voorbereiden en verhuizen van de bibliotheek betekende veel werk. Maar het is een groot genoegen dat de bedrijvengroepStroetmann uit Münster het pand tijdens de renovatie van het stadhuiscentrumter beschikking heeftgesteld, en het resultaatmag er zijn.

Iedereen die de stadsbibliotheek in de nieuwe (heilige) zalen wil bezoeken is van harte uitgenodigd.De openingstijden zijn:

Maandag: 14-18 uur

di t/m vr: 10-18 uur

Zat: 10u-1u