Nieuws

Rheiner uitwisselingsstudenten warm onthaald in Leiria

Leiria/Rheine. Ontvangst van de uitwisselingsstudenten van Rheine in het gemeentehuis van Leiria: De groep Portugese gastheren en Duitse studenten van Rheine werden dinsdagmiddag in het gemeentehuis hartelijk ontvangen door het stadsbestuur van burgemeester Goncalo Lopes.

De uitwisseling tussen de middelbare scholen van Leiria en de middelbare scholen in Rheine bestaat nu 20 jaar. 17 jongeren waren op 3 oktober in Portugal aangekomen. Zij werden verwelkomd door gezinnen van leerlingen van de middelbare scholen Afonso Lopes Vieira en Francisco Rodrigues Lobo.

Tot 10 oktober zullen de deelnemers de wijk Leiria beter leren kennen via tal van evenementen en excursies. Bovendien wordt de stad Rheine deze week vertegenwoordigd door de kunstenares Christina Sauer in Leiria, die haar werken tentoonstelt in het kader van de tentoonstelling “Under High Pressure”.