Nieuws

WeDo in de Stadsbibliotheek Rheine

Rheine. Nog vóór de officiële opening van de bibliotheek in oktober zal het eerste evenement plaatsvinden in het nieuwe pand van de voorlopige oplossing aan de Osnabrücker Straße 84. In samenwerking met de vakschool Rheine, haar steunvereniging Lernwerkstatt 4.0 en de EWG hebben de basisscholen van de stad Rheine in 2018 Lego WeDo-boxen aangeschaft om alle basisschoolleerlingen een laagdrempelige kennismaking met programmeren en robotica te bieden.

Met de overgang naar de tussenoplossing neemt de gemeentelijke bibliotheek nu de Lego WeDo-dozen over, zodat ze door alle bibliotheekgebruikers kunnen worden geleend. De dozen bestaan uit een opbergdoos met sorteerbakjes die de Legoblokjes bevatten. De Smarthub is het bedieningselement van de modellen, waarmee de eerder ingevoerde opdrachten via een app op een aangesloten tablet kunnen worden uitgevoerd. Een kleine motor, een bewegingssensor en een kantelsensor ronden de set af. Op die manier kunnen de kinderen hun eerste programmering leren via een kindvriendelijke app die steunt op de drag & drop-functie en later durven werken aan uitgebreidere modellen. Binnen de app kunnen ze kiezen uit bestaande projecten of hun eigen project creëren.

Om het aanbod tastbaar te maken, vindt op 13.10.2022 van 10 tot 13 uur een evenement plaats om de LegoWeDo-dozen officieel aan de stadsbibliotheek te overhandigen en het nieuwe aanbod te presenteren. Daartoe zullen leerlingen van de vakschool Rheine met hun leraar Torsten Strecke de bediening van WeDo live aan de basisschoolleerlingen uitleggen en tonen. Het evenement is gratis, maar aanmelding vooraf is vereist via telefoonnummer 05971 939 160 of een e-mail naar . Het aantal deelnemers is beperkt tot 25.