Nieuws

Fotoactie, Meet & Eat en een verhalenverteller

: Bei interessanten Gesprächen, leckerem Essen und türkischem Tee sind beim Meet & Eat im Centro S. Antonio viele neue Bekanntschaften entstanden.

Intercultureel Ontmoetingscentrum Centro S. Antonio neemt deel aan de Interculturele Week

Rheine. cpr. De Interculturele Week vond dit jaar eind september weer plaats in heel Duitsland. Ook de medewerkers van het Intercultureel Ontmoetingscentrum Centro S. Antonio van Caritas Rheine namen aan deze week deel met verschillende activiteiten.

Tijdens het “Fest der Begegnung” op 25 september in Dorenkamp organiseerden zij een fotoactie en presenteerden zij het Centro S. Antonio met zijn vele aanbod. De bezoekers konden zich laten fotograferen voor een kaart van het land en de foto’s mee naar huis nemen als souvenir van een mooie dag. Veel gasten genoten van deze actie, zodat er korte tijd een lange rij voor de “mobiele fotostudio” stond. “Een geweldige actie op zo’n geweldig festival. De foto krijgt een speciale plaats in mijn huis,” zei een bezoeker van het festival.

De dinsdag daarop nodigde het personeel gasten uit voor “Meet & Eat” in Centro S. Antonio. In totaal kwamen meer dan twintig mensen uit de hele wereld samen om te koken en te eten. Onder hen waren vrijwilligers, Caritas-medewerkers, vluchtelingen uit Afghanistan, Syrië, Iran en Oekraïne. Samen kookten ze het Afghaanse nationale gerecht “Kabuli Palau”, een rijstpan met lamsvlees. Er werden veel nieuwe kennissen gemaakt tijdens interessante gesprekken, heerlijk eten en Turkse thee. “Dit was echt een culinaire ontdekkingsreis in een gezellige sfeer.” zo vatte een deelnemer de ervaring samen.

Op donderdag was een verhalenverteller te gast in Centro S. Antonio. Renate Schuurmann vertelde sprookjes uit de hele wereld. De jonge en oude gasten waren enthousiast over de sprookjes “Kip, Eend, Muis” uit Tadzjikistan of het Afrikaanse sprookje “Hond en Krokodil”. Ook andere sprookjes uit Roemenië, Noorwegen en Frankrijk stemden tot nadenken. De middag werd afgesloten met een Japans Kamishibai theater. “De sprookjes waren erg spannend. Ik was ook enthousiast over het Kamishibai theater. Er waren zulke mooie foto’s,” meldde een kleine gast.

“We hadden veel plezier deze week met onze activiteiten tijdens de Interculturele Week. Wij zijn altijd blij als nieuwe mensen elkaar kunnen leren kennen en als nieuwe ontmoetingen tussen culturen mogelijk worden gemaakt. De Interculturele Week is bij uitstek een plaats voor ontmoetingen, dialoog en diverse activiteiten”, zo vatte Kevin Löcke, coördinator van het Centro S. Antonio, het einde van de week samen.

Het Centro S. Antonio is al vele jaren een plaats voor interculturele ontmoetingen in Rheine. Belangstellenden zijn altijd welkom om het Centro S. Antonio aan de Ludwigstraße 9 te bezoeken en te leren kennen. Het Internationaal Taalcafé wordt bijvoorbeeld elke woensdag van 15.00 tot 17.00 uur gehouden.