Nieuws

Eindelijk weer prairiehonden

Ein wenig scheu sind sie noch, die neuen Präriehunde im Naturzoo. Doch inzwischen haben sie auch keine Angst mehr von dem Pfau, der im Hintergrund liegt.

Je moet een beetje geduld hebben. Maar toen was het wachten de moeite waard: eindelijk weer prairiehonden.

Het prairiehondenverblijf, dat al meer dan vier maanden leeg stond, heeft nieuwe bewoners: tien van deze grondeekhoorns kwamen begin september vanuit het Erfurt Zoopark naar de NaturZoo Rheine.

Een prairiehondenkolonie leefde al ongeveer 20 jaar in de NaturZoo totdat een bunzing in het voorjaar tijdens een foerageerexpeditie toegang kreeg tot het verblijf. Binnen een paar dagen had het de groep van ongeveer twintig man uitgeroeid voordat sterkere beschermende maatregelen met elektrische hekken in werking konden treden. Aangezien prairiehonden alleen in het voorjaar nakomelingen krijgen, moesten ze tot nu wachten om een kolonie te herbouwen met nakomelingen uit andere dierentuinen.

De nieuwkomers presenteren zich in een omgeving die ongebruikelijk is voor de vaste bezoekers: Terwijl het prairiehondenverblijf vroeger een zanderig heuvellandschap was, maken de grondeekhoorns nu mannetjes van een dicht groen gras- en kruidenlandschap om te zien wat er in de omgeving gebeurt. Tijdens de “rustperiode” is het plantendek geregenereerd – ook door het herzaaien met wilde grassen – zodat de prairiehonden nu dekking en voedsel vinden.

In de nabije toekomst zullen nog enkele dieren uit andere dierentuinen volgen en de kolonie uitbreiden.

Info op https://www.naturzoo.de/