Nieuws

4.000 euro: Tandartsen doneren opbrengst van tandheelkundig goud aan het Kremerhuis

Foto (Stadtpressestelle): Freuen sich über die großzügige Spende v.l.n.r.: Jörg Jäger, Anna Kaleschke, Dr. Peter Weichel, Daniel Pohlmeyer M. Sc., Dr. Hendrik von Weyrother, Henrik Mersch.

Rheine. In augustus overhandigde de tandheelkundige basisgroep Rheine een symbolische cheque van 4.000 euro aan de verantwoordelijken van Kremer House. Honderd procent van de donatie komt ten goede aan de daklozen die hulp zoeken in het Kremer House. De gemeentelijke sociale instelling biedt de meestal volledig behoeftige mensen een slaapplaats en onderwijsondersteuning. “In het Kremerhuis worden ze geholpen met de belangrijkste dingen. Voedsel, hygiënische producten en geschikte kleding zijn de meest voorkomende zaken die nodig zijn. Daklozen hebben ook geen identiteitspapieren. De kostbare aanschaf kan direct en onbureaucratisch met de donatie worden gefinancierd”, aldus Jörg Jäger, productmanager sociale voorzieningen bij de gemeente Rheine.

Tijdens het bezoek van de tandartsen spraken Jörg Jäger, Henrik Mersch (plaatsvervangend afdelingshoofd) en Anna Kaleschke (maatschappelijk werker) hun dank en waardering uit voor de sociale betrokkenheid. “Met de ontvangen donatie kan de noodzakelijke basiszorg voor behoeftigen worden gewaarborgd. Een grote dank gaat uit naar alle patiënten die dit mogelijk hebben gemaakt”, aldus Jörg Jäger tevreden. Bovendien bespraken zij met de tandartsen Dr. Weichel, Dr. von Weyrother en de heer Pohlmeyer, M. Sc., de huidige situatie in de daklozenhulp en de inspanningen van de stad Rheine, om dakloosheid van elk individu zoveel mogelijk af te wenden of dit gevaar preventief tegen te gaan met het pas opgerichte gespecialiseerde bureau voor huisvesting. Bovenal is er de immens moeilijke situatie op de woningmarkt om een geschikte flat te vinden. Voor de cliënten van het Kremerhuis is de zoektocht naar huisvesting nog moeilijker dan voor andere delen van de bevolking door ziekte, schuldenlast en gebrek aan zelfexpressie.