Nieuws

Vakantieprogramma’s voor kinderen – nu inschrijven

De herfstvakantie staat voor de deur en de dagen worden korter – precies het juiste moment om nieuwe dingen in het museum te ontdekken en zelf actief te worden. De gemeentelijke musea Rheine bieden in de eerste week van de vakantie twee vakantieprogramma’s voor kinderen aan. Op dinsdag 4 oktober van 10.00 tot 12.30 uur is het zoutatelier open voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Het programma “Zout van Rheine” begint met een ontdekkingstocht in het Zoutpark en het historische Zoutkookhuis. Daarna gaan ze experimenteren in het zoutatelier en koken ze zout uit de pekel in kleine pannetjes. Elk kind mag het mee naar huis nemen – in een linnen zakje naar eigen ontwerp.

Op woensdag 5 oktober van 10.00 tot 12.30 uur is het thema in klooster Bentlage “Alles gedompeld in herfstkleuren”. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen tekeningen maken in felle herfstkleuren. Als inspiratie voor het mengen van herfsttinten worden enkele schilderijen in de Westfaalse galerij bekeken. Maar ook de kleurrijke herfstbladeren uit het Bentlager bos zorgen voor veel inspiratie – dus wordt de kinderen gevraagd onderweg mooie bladeren te verzamelen en mee te nemen. Voor hun eigen foto’s worden poederige pastelkrijtjes gebruikt, die bijzonder mooi glanzen. De kosten voor beide programma’s bedragen € 3 per kind en registratie is vereist bij de Bezoekersdienst van de Gemeentemusea op 05971 – 920610.