Nieuws

Europa-avond met zang en poëzie

Hera, Gattin und Schwester des Zeus, bei ihrem kritischen Blick vom Olymp auf Europa

Je mag deze avond niet missen! Geen droog oog in de zaal als cabaretière Ingrid Helmer als de Griekse godin Hera vanaf de berg Olympus op Europa neerkijkt. Haar kritische blik op “those in power down there” legt menig zwak punt van het huidige continent bloot. Daarnaast neemt ze ons mee op een reis door de tijd, door zeven decennia, en met haar muziekgroep “Kapon” weet ze altijd mensen aan het denken te zetten en mee te zingen. Wie kent ze niet, de melodieën van de “Natives of Trizonesia” en de “Capri Fishermen“, die de levenshouding van de mensen in de naoorlogse periode weergeven, net als de herinneringen aan “Schön, so schön war die Zeit”. De avond wordt serieuzer met de bekende vredesliederen uit de jaren ’80 of met de teksten van Wolfgang Borchert en Hans-Dieter Hüsch . Kijk uit naar een vrolijke, bedachtzame en tegelijkertijd uitdagende avond.

Als u wilt deelnemen aan de Europa-avond met zang en poëzie op zaterdag 24.09.2022, 19.00 uur, in het Kopernikus-Gymnasium Rheine, hebt u nog de mogelijkheid om u aan te melden per e-mail bij of door te bellen naar 02551 692161. – Of nog makkelijker: klik op “Reply” en meld het aantal mensen! De toegang is overigens gratis, maar aan het eind zal een collecte worden gehouden voor Ukrainehilfe im Kreis Steinfurt.