Nieuws

Prijs voor de beste in de STADTRADELN 2022 in Rheine

Eine Gruppenaufnahme der gesamten Sieger

Rheine. Gisteravond werden de meest succesvolle teams en individuele winnaars van de STADTRADELN 2022 van dit jaar gehuldigd in het stadhuis.

“Je kunt heel trots zijn op deze bijzondere prestatie,” benadrukte het verantwoordelijke afdelingshoofd Milena Schauer van Rheinebij het zien van de vele kilometers die zowel door de individuele fietsers als de teams zijn gefietst.

De eerste drie plaatsen in de categorie “meest fietsende actieve teams” gingen naar “Tekangblo” met 917 gefietste kilometers per teamlid, de “Rheiner Asphalt Ironers” met 817 kilometer per hoofd en op de derde plaats “Die Rüstigen Rheiner Radler” met 786 gefietste kilometers per teamlid.

Het Open Team Rheine maakte met 25.771 kilometer de meeste kilometers per team, gevolgd door de Senioren Advies Raad Rheine met 23.428 kilometer en de Gemeente Rheine met 22.393 op de 3e plaats. Van de scholen behaalden de Marienschule Hauenhorst, de Nelson Mandela en de Paul Gerhardschool de eerste drie plaatsen.

Milena Schauer (rechts) met de vijf “duizenden” van de seniorenadviesraad die elk meer dan 1.000 kilometer hebben gefietst.

De beste individuele prestatie werd geleverd door Manfred Neumann van Team Tegangblo met een ongelooflijke 3.010 kilometer, Willi Weßels van de Rüstige Rheiner Radlern met 2.564 kilometer en Eddy van Eeden eveneens van Tegangblo met 2.203 kilometer.

Zoals Milena Schauer benadrukte, is het ondanks alle ambitie in de wedstrijd ook zo dat “fietsen meer betekent. Meer klimaatbescherming, meer levenskwaliteit, meer gezondheid – en uiteindelijk meer plezier in mobiliteit en dat elke dag.” Michael Wolters en Engelbert Nagelschmidt van het organiserende team zijn ook blij met de goede prestaties van de fietsers. “Gedurende vele decennia was de auto de bepalende factor voor mobiliteit. Dit moet veranderen om de door het verkeer veroorzaakte milieuschade te verminderen.” Michael Wolters gaat verder. De STADTRADELN campagne slaagt erin het onderwerp fietsen meer aanwezig te maken bij het publiek, zoals de ere-fietscommissaris Nagelschmidt verder benadrukte: “De verandering in het verkeer begint in de geest”.