Nieuws

Dinsdag met de stadsbus gratis naar het Kulturrucksack feest in de binnenstad

Rheine. Morgen, dinsdag (20 september), is het Wereldkinderdag en ook de Kulturrucksack 2022 viert dat in Rheine. Vanaf 14.00 uur zal er veel activiteit zijn op het Borneplein.

Alle kinderen tussen 10 en 14 jaar worden uitgenodigd van Rheine en natuurlijk van alle gemeenten in de omgeving. Maar hoe komen de kinderen in de stad? Het stadsvervoerbedrijf Rheine heeft een goede tip: neem gewoon de gratis StadtBus, die zoals altijd naar het busverzamelpunt in het centrum rijdt, dat direct aan het Borneplein ligt. Ter gelegenheid van Wereldkinderdag kunnen alle kinderen tot en met 14 jaar gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in heel Noordrijn-Westfalen.

Dit is een gezamenlijke campagne van de vervoersverenigingen en tariefgemeenten in NRW, waaronder natuurlijk ook de stadsbus in Rheine. De kinderen hoeven geen kaartje te kopen. De kinderen hoeven geen kaartje te kopen, alleen begeleiders hebben een kaartje nodig en hier kunnen begeleiders bijzonder voordelig reizen met het dagkaartje van 9 uur, adviseert StadtBus Rheine. “Deze actie van de vervoersmaatschappij in Rheine is een grote steun voor alle kinderen die het Kulturrucksack feest op het Borneplein willen bezoeken,” zegt het hoofd van de culturele dienst van de stad Rheine, namens de vele actieve mensen die ervoor zorgen dat het een geweldige middag wordt waar de kinderen zichzelf en de Kulturrucksack samen kunnen vieren in Rheine.

Er zal straatschilderen zijn, creatief ontwerpen van reuze bloembakken en stoffen rugzakken, tafelsets en schilderen met verfrollers. Selfies worden ook op een andere manier genomen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in technologie, zal licht een thema zijn. Verder is er een breed scala aan spellen gepland, zoals een XXL Mikado en andere vrije spelvormen. Er is een flipboek te bewonderen en wie Rheine van bovenaf wil zien, kan het dak van het stadhuis op.