Nieuws

Nieuwe leerruimtes in Centro S. Antonio

Loterij GlücksSpirale steunt intercultureel ontmoetingscentrum

Rheine. cpr. Geluk woont in het Centro S. Antonio. Met financiële steun van de GlücksSpirale-loterij werden uit een oude, donkere zaal twee nieuwe, lichte zalen ontworpen en met moderne technologie uitgerust. Het hoogtepunt is een modern interactief whiteboard, dat al enthousiast wordt gebruikt door migranten in een cursus Duits. Bijeenkomsten van de talrijke clubs en groepen, koorrepetities, taalcursussen in het kader van het talenoffensief, informatie-evenementen en begeleiding – de gebruiksmogelijkheden zijn legio! Bovendien is er internettoegang, zodat belangstellenden bijvoorbeeld huisvesting of banen kunnen zoeken, of zelfs “thuisonderwijs” mogelijk is. “Wij zijn blij dat wij met de steun van GlücksSpirale nog twee zalen in het interculturele ontmoetingscentrum Centro S. Antonio hebben kunnen inrichten. Deze twee ruimtes geven ons veel nieuwe mogelijkheden om digitale diensten aan te bieden in Centro S. Antonio,” vat Elke Zeitner, hoofd van de Dienst Migratie en Integratie, samen.