Nieuws

Het Kremerhuis is blij met de gulle donatie van Rheine bewegt e. V. en Provinzial

Rheine. Op zaterdag 27.08.2022 hebben de vertegenwoordigers van de vereniging “Rheine bewegt e. V.” en Philipp Roß en Rezan Osmanoglu van Provinzial overhandigden een symbolische cheque aan het personeel van het Kremerhuis. Op de cheque stond het immense bedrag van € 1.442,43.

De vereniging organiseerde op 20.08.2022 een benefietconcert voor “Connys Köppken” op de Thie. De bands “Crazy Trash Man” en “The real Fake” zagen af van hun bijdrage voor hun optredens, zodat de vereniging geen extra kosten hoefde te maken. In de loop van de avond kwamen ongeveer 300 gasten in een gezellige sfeer bijeen voor het “Köppken”. De gasten van het evenement werd gevraagd een donatie te doen aan de gemeentelijke sociale instelling van de stad Rheine, het Kremerhuis. In ruil daarvoor konden zij zich verheugen op rockmuziek van het allerbeste uit de afgelopen decennia. Jörg Jäger, de verantwoordelijke voor het Kremerhuis in de stad Rheine, sprak de aanwezigen vooraf persoonlijk toe om het werk van de medewerkers van het Kremerhuis en de besteding van de giften te bespreken. Het Kremer huis is een faciliteit voor daklozen. Zij kunnen hier terecht voor advies en hulp bij officiële aangelegenheden. Er is ook de mogelijkheid om op korte termijn een slaapplaats te krijgen. Daarnaast is er een semi-stationair residentieel aanbod op langere termijn. In deze context moet binnen een periode van 12-18 maanden een nieuw woon- en werkperspectief voor de bewoners worden gecreëerd.

Het voorwoord van de heer Jäger en vooral de uitgelaten stemming die door de muzikale acts werd verspreid, hebben ertoe bijgedragen dat de gasten in totaal € 942,43 hebben ingezameld. Alsof dat nog niet goed genoeg was, doneerden de verantwoordelijken van het Provinciaal Bureau op de Humboldtplatz het trotse bedrag van 500,00 euro daarbovenop. Philipp Roß en Rezan Osmanoglu waren zo enthousiast over het idee van het benefietconcert dat zij graag hun gulle bijdrage aan de fondsenwerving wilden leveren.

Het personeel van het Kremerhuis is zeer verheugd met het opgehaalde bedrag en wil alle deelnemers en donateurs bedanken voor hun inzet en vertrouwen.

Foto (Kremer House): Blij met de gulle donatie (van links naar rechts): Stephanie Veerkamp (staflid), Anna Kaleschke (staflid), Susan Shore, Jörg Jäger (PV Stadt Rheine), Werner Weiler, Conny Skibbe, Wencke Glomp, Manfred Tebbe, Philipp Roß, Christiane Tebbe, Rezan Osmanoglu.