Nieuws

De spannende reis naar de partners – Deel 2

Reis van de jumelagevereniging naar Trakai in Litouwen

Bij een stralende zonsopgang bereikte het reisgezelschap van de Town Twinning Association de Litouwse havenstad Klaipėda op weg naar de zusterstad Trakai.

Van hieruit gingen ze naar Nidda in de Curonian Spit.

Het Curonian Spit is een 98 km lang schiereiland aan de noordkust van de Samland. Hij begint in Lesnoi en eindigt bij het Memeler Tief. Sinds 1945 behoren de noordelijke 52 km tot Litouwen en de zuidelijke 46 km tot de Russische oblast Kaliningrad. (Wikipedia)

Hier werd onder meer het Thomas Mann-huis in Nida bezocht. Nobelprijswinnaar Thomas Mann schreef hier in zijn vakantiehuis, later werd dit een ontmoetingsplaats voor intellectuelen tijdens het Sovjettijdperk, sinds de jaren 1990 is het een Duits-Litouwse ontmoetingsplaats en museum.

Het Thomas Mann-huis in Nidda (Nidden) staat in het fascinerende landschap van de Curonian Spit tussen de Oostzee en de Lagune, tegenwoordig in Litouwen dicht bij de buitengrens van de EU met de oblast Kaliningrad. Deze plaats maakte vroeger deel uit van Oost-Pruisen in het zogenaamde Memel-land. Leer het Curonian Spit kennen op een kennisportaal met lezingen door natuurwetenschappers en humanisten.

s Avonds werd de prachtige stad Klaipėda verkend tijdens een wandeltocht.