Nieuws

“#ThatMakeWeTogether”

Festival van culturen in het Centro S. Antonio

Rheine. cpr. “#DasMachenWirGemeinsam” – dit is het motto van het traditionele Festival van Culturen in het Centro S. Antonio, het interculturele ontmoetingscentrum van Caritas Rheine, op zaterdag 13 augustus. Het motto onderstreept het karakter van het Centro S. Antonio. Al tientallen jaren wordt daar een levendige coëxistentie van verschillende culturen uit alle werelddelen beleefd en gevierd, zowel in het Centro als in Rheine. De nadruk op deze dag zal liggen op het samen creëren van een viering en het vervolgens met vreugde beleven van dit samenzijn. “Wij willen op deze avond samen een feest van verscheidenheid vieren”, legt Elke Zeitner, hoofd van de afdeling, uit.

De officiële opening van het festival vindt plaats om 18.30 uur. Daarvóór is er voor de jonge bezoekers een kleurrijk podiumprogramma en vanaf 17.00 uur schminken voor kinderen. “De hele avond lang kunnen de bezoekers zich verheugen op optredens van de verenigingen en groepen die in het Centro S. Antonio zijn gevestigd”, aldus Jennifer Hunting en Natalie Holthaus, medewerkers van de Dienst voor Migratie en Integratie, die een kort voorproefje geven en daaraan toevoegen: “Wij verheugen ons op de deelname van andere groepen en verenigingen uit heel Rheine aan het Festival van de Culturen. Verschillende groepen en verenigingen zullen internationale lekkernijen bereiden voor het lichamelijk welzijn.

“We kijken uit naar een mooie avond met kleurrijke gasten die uit zijn op spannende ontmoetingen. De mensen van Rheine staan er al tientallen jaren om bekend dat zij mensen met migratie-ervaringen uit de hele wereld naar Rheine helpen”, aldus Zeitner, die zich verheugt op het festival, waarvoor uiteraard alle belangstellenden van harte zijn uitgenodigd.