Nieuws

Vakantieprogramma’s voor 10-14-jarigen

Kulturrucksack: Vier gangen in het Falkenhof Museum

Zelf creatief zijn, nieuwe technieken ontdekken en misschien zelfs nieuwe vrienden maken – dat vat het zomervakantieprogramma voor kinderen en jongeren van 10-14 jaar in het Falkenhofmuseum samen. Museumeducator Alexandra Dolezych biedt vanaf maandag 1 augustus vier verschillende creatieve cursussen aan; ze duren telkens van 10 tot 14.30 uur. Deelnemers kunnen één, meerdere of alle vier de cursussen volgen, afhankelijk van hun stemming. Op maandag 1 augustus zullen de deelnemers in het atelier met klei werken en uitproberen hoe porselein en keramiek gedecoreerd kunnen worden. Op woensdag 03.08. zal de nadruk liggen op vergulden. Met behulp van imitatieplaten van edelmetaal gaan we een eeuwenoude techniek uitproberen die kleine voorwerpen mooi laat glanzen.

Kinderen en jongeren die graag creatief bezig zijn in kleur, worden op vrijdag 5 augustus uitgenodigd in het museum. Op deze dag worden er zelfportretten gemaakt met acrylverf en doek. De historische schilderijen in het museum bieden hiervoor inspiratie. Een andere bijzondere activiteit staat op het programma voor de slotdag op maandag 08.08. De deelnemers kunnen zelf kleine series foto’s maken met behulp van de twee druktechnieken linoleumsnede en ets. Natuurlijk bieden alle dagcursussen de mogelijkheid om uw eigen ideeën te realiseren.

Alle cursussen worden aangeboden in het kader van het “Kulturrucksack NRW”, een steunprogramma van de deelstaat Noordrijn-Westfalen dat in Rheine en het district Steinfurt al vele jaren met succes wordt uitgevoerd. Dit betekent dat deelname voor alle kinderen en jongeren gratis is. De deelnemers zullen in kleine groepen werken en worden verzocht hun eigen eten en drinken mee te brengen voor de lunchpauze. Registratie is verplicht en kan via de website rheine.feripro.de. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het bezoekersbureau van de stedelijke musea op 05971-920610.