Nieuws

Stadtwerke verlaten het veld als winnaars

35e voetbaltoernooi van het Caritas Kinder- en Jeugdtehuis

Rheine. cpr. Eindelijk werd er weer gevoetbald! Na twee jaar Corona-pauze kon de bal eindelijk weer gaan rollen. Het was de 35e keer dat het Caritas Kinder- en Jeugdhuis het traditionele voetbaltoernooi in Rheine organiseerde. De locatie was opnieuw het VR Bank Stadion aan de Uhlenhook. Dit keer streden de bedrijfssportteams van de politie, het openbaar nutsbedrijf, het stadsbestuur, het kantongerecht, de Stadtsparkasse Rheine, de firma Apetito, de Caritasvereniging en het Caritas Kinder- en Jeugdtehuis als gastheer om de populaire wisselbeker.

Net op tijd voor het begin van het toernooi scheen de zon en zorgde voor een geweldige voetbalmiddag. In twee groepen werden de halve finalisten bepaald in betwiste, maar zoals altijd zeer eerlijke wedstrijden. Het Caritas Kinder- en Jeugdhuis speelde als titelverdediger een sterke groepsfase, maar miste de halve finales door een slechter doelsaldo. In de finale stonden de sterke teams van de politie en het gemeentelijk nutsbedrijf tegenover elkaar. In een gelijkopgaande wedstrijd, die moest worden beslist in een 9-meter shoot-out, hadden de Stadtwerke de voetbalgoden aan hun zijde. De derde plaats ging naar de Caritasvereniging, die Apetito ook versloeg in een 9-meter shoot-out. Na het toernooi kwamen alle teams voor de derde helft bijeen in het conferentiecentrum van het kinder- en jeugdhuis Caritas. Daar werd onder het genot van barbecuelekkernijen tot diep in de nacht over de een of andere spelscène gediscussieerd.

Speciale dank gaat uit naar de FCE Rheine, die wederom de locatie in de Uhlenhook ter beschikking stelde, naar de scheidsrechters Christian Kaisel en Günter Stockhorst, en naar de geweldige hardwerkende helpers achter de schermen, die er wederom voor zorgden dat alles soepel verliep en dat de catering uitstekend was.

Foto: Stadtwerke Rheine versloeg de politie in een 9-meter shoot-out op het traditionele voetbaltoernooi van het Caritas kinder- en jeugdhuis.