Nieuws

Actieprogramma “Inhaalslag tegen Corona

Theaterproject in het Centro S. Antonio

Rheine. cpr. Wegens de positieve feedback over de uitvoering van de twee theaterprojecten tijdens de paasvakantie, vond in het Centro S. Antonio een ander theaterproject plaats met de leerlingen van de Ludgerusbasisschool. Vol verwachting werden de theaterleraressen Martina Robin en Conny Leonhardt door de kinderen bestookt met vragen: “Wat gaan we doen voor een toneelstuk?” “Mag ik een baas spelen?” “Kunnen we echt gekke dingen doen?” “Wat eten we?”

Daarna kwam de projectgroep in een intensief, creatief proces terecht, dat begeleid werd door een grote verscheidenheid aan muziek, van klassiek tot pop tot rock, en dat altijd gepaard ging met veel gelach. Deze keer krijgt het stuk een speciaal podium, want de kinderen zullen hun zelf voorbereide toneelstuk opvoeren tijdens het Festival van de Culturen op 13 augustus in het Centro S. Antonio. Maar “cultuur”, wat betekent dat eigenlijk? Het onderwerp cultuur werd op een speelse manier behandeld. Een leerling beschreef: “Het maakt niet uit waar je vandaan komt of welke taal je spreekt of hoe je eruit ziet. Een mens is een mens!” (Mirkhan). De verzamelde ideeën werden met behulp van theaterpedagogische methoden verpakt in een toneelstuk, waarin muziek, dans, internationaliteit en bovenal gemeenschap worden beleefd, gevierd en bemind. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op het Festival der Culturen op 13 augustus in het Centro S. Antonio, Ludwigstraße 9 in 48429 Rheine. Voor meer informatie over de theaterprojecten van het Centro S. Antonio kunt u contact opnemen met Natalie Holthaus van de Dienst Migratie en Integratie via e-mail op