Nieuws

Ik wil graag iets voor mijn verjaardag!

Op 20 juli word ik 72 jaar jong – en ik doe het heel goed! Maar met de vele mensen in Oekraïne die lijden onder de verschrikkelijke oorlog gaat het helemaal niet goed. Maanden geleden heeft onze jumelagevereniging zich tot taak gesteld de mensen te helpen in het land dat door Rusland is binnengevallen. Er is al veel geld ingezameld via onze fondsenwervingscampagne. Via onze zusterstad Trakai in Litouwen hebben we medicijnen kunnen kopen voor twee partnerziekenhuizen in Oekraïne.

Maar we konden ook lokaal in Rheine helpen door onderdak en zorg te organiseren voor vluchtelingen die op doorreis waren naar hun familie in Portugal.

Nu steunen wij een ander project: vrijdag kwamen op uitnodiging van 1. FC Eintracht Rheine en het Caritasverband 15 jongeren en hun begeleiders van een voetbalinternaat in Oost-Oekraïne naar Rheine. Zij werden aan de Oekraïens-Poolse grens met Bullys opgepikt door FCE-leden en Caritas-medewerkers en naar Rheine gebracht.

Zij en drie moeders zijn ondergebracht in faciliteiten van het Caritas kinder- en jeugdhuis. Door de enorme stijging van de brandstofprijzen kostte het vervoer alleen al 3500 euro met meerdere voertuigen. In de komende weken en mogelijk maanden zullen we dringend geld nodig hebben om het verblijf van de kinderen in Rheine te ondersteunen. Natuurlijk is de sociale dienst van de stad Rheine ook aan boord, maar er is geen geld voor extra uitgaven. Trouwens, we zijn ook dringend op zoek naar fietsen voor de kinderen en vrouwen.

Ik zou het fijn vinden als je een paar euro’s over hebt en me die geeft voor mijn verjaardag:

De jumelagevereniging kijkt uit naar verdere steun. Geldelijke giften kunnen worden overgemaakt op rekening IBAN DE 65 4035 0005 0000 0642 53 onder vermelding van “Hilfe für die Ukraine” bij de Stadtsparkasse Rheine.. (Donatiebewijzen worden op verzoek verstrekt).