Nieuws

Meer medicijnen voor Oekraïense partners

Die Medikamente, die für die von den Bürgern von Rheine gesammelten Gelder gekauft wurden, wurden den Ukrainern übergeben. Eine zweite Charge von Medikamenten wird vorbereitet.

15.000 euro van de Rheine Partnerschaftverein voor ziekenhuizen in Ivano-Frankivsk en Luczk

RHEINE/TRAKAI. De jumelagevereniging van Rheine heeft nu nog eens 15.000 euro geschonken aan de Litouwse zusterstad Trakai voor de aankoop van geneesmiddelen en medische benodigdheden. Het bestuur in Trakai steunt daarmee de Oekraïense zustersteden Ivano-Frankivsk en Luczk. De hulpgoederen zijn nu naar de ziekenhuizen in de twee Oekraïense steden vervoerd. De hulpactie voor Oekraïne, die werd gelanceerd onder het motto “Vrienden helpen Vrienden”, heeft tot dusver veel bijval gekregen van het Rijnlandse publiek. De inwoners van Rijnland hebben via de Litouwse zusterstad en met andere partners al in totaal 41.000 euro gedoneerd om de ziekenhuizen in Ivano-Frankivsk en Luczk te steunen.

“De reeds lang bestaande internationale partners van Trakai in Duitsland – de bewoners van Rheine – hebben op initiatief van de partnerschapsvereniging 15.000 euro ingezameld en het geld overgemaakt aan de gemeente Trakai. De steun die door de inwoners van Rheine is ingezameld, zal voor de tweede keer worden gebruikt om medicijnen te kopen die naar de militaire ziekenhuizen van Luczk en Ivano-Frankivsk zullen worden gestuurd,” aldus een recent persbericht van de gemeente Trakai.

Deze twee Oekraïense steden, die al vier maanden worden geteisterd door brute oorlogsvoering, zijn partners in de internationale samenwerking van Trakai en Rheine, aldus de mededeling. Met de campagne “Vrienden helpen Vrienden” staken de inwoners van Rheine de helpende hand toe. Enige tijd geleden hebben de inwoners van Rheine 15.000 euro ingezameld, waarvoor in Litouwen medicijnen en medische producten zijn gekocht, die dankzij de inspanningen van de gemeente de twee zustersteden in Oekraïne hebben bereikt, zo vervolgt het persbericht van de stad. Intussen is de jumelagevereniging Rhein doorgegaan met inzamelen, heeft zij de campagne voortgezet en heeft zij nu opnieuw 15.000 euro ter beschikking gesteld voor nieuwe steun aan Oekraïne, gaat de voorlichting van de administratie aan de mensen in Trakai verder.

Het ziekenhuis in Trakai werd belast met de aankoop van de nodige geneesmiddelen en andere benodigdheden voor de ontvangen steun. De Poolse zustersteden hielpen de Litouwers met het transport over de grens.

“Wij danken onze zusterstad Rheine, de vereniging en de inwoners voor deze geweldige hulp aan Oekraïne. Wij waarderen het als een groot respect voor onze stad,” aldus de burgemeester van Trakai, Andrius Šatevičius.

Met verdere donaties zal de jumelagevereniging van Rheine Town binnenkort de stad Trakai steunen bij de opvang van de talrijke Oekraïense vluchtelingenkinderen die daar zijn ondergebracht.