Nieuws

In het koele museum in de zomer

Koele museumzalen en nieuwe educatieve aanbiedingen – de zomer in de stedelijke musea van Rheine wordt afwisselend en interessant. Voor het eerst sinds het begin van de Coronapandemie geven de musea weer een gedrukt programma van evenementen uit. Het is geldig tot eind september en richt zich tot alle generaties. Het programma omvat bijvoorbeeld praktische activiteiten voor jonge gezinnen, vakantieprogramma’s voor kinderen en jongeren, een tentoonstelling van hedendaagse kunst en de “Bentlager Zomeravond”. Alles draait om spannende ontmoetingen met belangrijke kunstwerken en historische voorwerpen. En vaak komt daarbij de stadsgeschiedenis van Rheine tot leven.

Gesneden reliëf van het voormalige altaar van de St. Dionysius Kerk

Een van de nieuwe aanbiedingen zijn de themarondleidingen voor volwassenen in het Falkenhofmuseum, die aanstaande donderdag 30 juni om 16.00 uur van start gaan. Er zijn in totaal zes verschillende thema’s, dus ook zes data met voldoende tijd om de Falkenhof te verkennen, van de gewelfde kelder tot de zolder. In tegenstelling tot de gebruikelijke rondleidingen door het hele huis, bieden de themarondleidingen op een ontspannen manier een diepgaander kennismaking met afzonderlijke voorwerpen en hun bijzondere geschiedenis. Op donderdag begint de gezamenlijke rondleiding met rondleidster Marianne Probst met religieuze kunst uit de Falkenhof-collectie, in het bijzonder het altaar van de heilige Dionysius, de beeldhouwersfamilie Meiering en een vriendelijk lachende heilige. Deelname aan de themarondleiding kost 5 €, een overdraagbaar ticket voor 4 personen is verkrijgbaar voor 16 € aan de kassa van het museum. Met deze kaart kunnen twee vrienden bijvoorbeeld deelnemen aan twee themarondleidingen. De toegang tot het museum is gratis.

De programmafolder is verkrijgbaar bij de bekende distributiepunten in Rheine: museum Falkenhof, klooster Bentlage, RTV en de stadsbibliotheek, en in het weekend (za/zo 14.00-18.00 uur) ook in het Salzsiedehaus. De aanbiedingen zijn altijd actueel en kunnen worden bekeken op www.rheine.de/falkenhof. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de bezoekersdienst van de stedelijke musea van Rheine op 05971 – 920610.

Fig 1.:

Fig. 2/3: Creatieve vakantieprogramma’s