Nieuws

Stadspartners fietsen op de weg

RHEINE. Goed weer, opperbeste stemming – en plannen voor verdere samenwerking geconcretiseerd: De gezamenlijke fietstocht van de jumelagevereniging van de stad Rheine met het partnercomité van Borne verliep afgelopen donderdag uiterst harmonieus. Ondanks de aangekondigde hitte kwamen 16 deelnemers naar de startplaats in Langenhorst. Van daaruit leidde Hans Horstmann, die de rondleiding had gepland, de deelnemers naar Haus Wellbergen. Horstmann legde de gasten uit de zusterstad uit dat er in de geschiedenis van het huis ook verwijzingen zijn naar de regio Borne. De groep verwonderde zich over de prachtige tuinen en ging op weg naar Burgsteinfurt, waar het restaurant Bagno de volgende bestemming was.

Na een pauze aan de Kieferngrundsee en een bezoek aan de muziekgalerie Bagno, versterkten de fietsers zich met een lunchpauze. De route ging rechtstreeks naar Wettringen langs rustige boerenweggetjes en mooie landweggetjes. Er werd een korte omweg gemaakt naar Villa Jordaan. Hans Horstmann had daar ook interessante punten uit de geschiedenis verzameld.

De groep sloot de rondleiding af met een diner in Althoff’s Landhotel. En voor de tournee van volgend jaar in Nederland was er het idee om misschien een tweedaagse gezamenlijke reis te plannen. Nico Gosselt, lid van het partnercomité en tegelijkertijd voorzitter van de wielerclub Borne, had enkele suggesties die door de Rijnlandse bevolking zeer goed werden ontvangen. En zo wordt deze mooie traditie van de twee stadspartners, die vanwege de pandemie twee jaar moest worden onderbroken, weer voortgezet.