Nieuws

Er gebeurt veel in de Stadsbibliotheek van Rheine

Rheine. Grote veranderingen in de stadsbibliotheek liggen in het verschiet. Zodra het Hertie-gebouw volledig is afgebroken, zal worden begonnen met de verbouwing van het centrum van het stadhuis. Dit zal ook gevolgen hebben voor de gemeentelijke bibliotheek, die voor de duur van de renovatiewerkzaamheden zal worden verplaatst. Op 22 augustus 2022 staan de verhuiswagens voor de deur, met als bestemming de voormalige Toom-Markt aan de Osnabrücker Straße. Hier zal de bibliotheek uiterlijk medio oktober weer haar volledige dienstenpakket kunnen aanbieden.

Tot dan zal de bibliotheek in het centrum van het stadhuis de leeszomer weer inluiden met tal van activiteiten. Met evenementen voor volwassenen en kinderen zal de bibliotheek in het weekend voor de verhuizing afscheid nemen van het winkelcentrum. Kaarten voor de evenementen zijn alleen in de bibliotheek verkrijgbaar – de toegang is gratis.

Ook de populaire mediavlooienmarkt zal weer in het oude gebouw worden gehouden. Media die niet mogen worden meegenomen, zullen kunnen worden gekocht. De komende drie weken zullen op de benedenverdieping van de bibliotheek media uit de domeinen gezondheid en natuurwetenschappen beschikbaar zijn. Daarna volgen media uit de muziekafdeling en ten slotte zullen op de rommelmarkt media uit alle afdelingen van de bibliotheek te koop zijn.

Vlooienmarkt – prijslijst en openingstijden

Per boek 1,00 €, per paperback 0,50 €, per CD, DVD of dergelijke 1,00 €, per tijdschrift, kaart 0,10 €, per gezelschapsspel 1,00 €.

De vlooienmarkt kan worden bezocht tijdens de openingstijden van de stadsbibliotheek op maandag van 14.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.