Nieuws

Start van de leeszomer 2022 in de Stadsbibliotheek

Rheine. “Ik was helemaal opgewonden – maar als je eenmaal weer bloed hebt geproefd, is het helemaal leuk.” De opwinding van een lezer is gemakkelijk te begrijpen als men bedenkt dat uiteindelijk meer dan 180 leerlingen de Boekenslams bijwoonden bij de start van de Leeszomer in de gemeentelijke bibliotheek. Natuurlijk waren ze er niet allemaal tegelijk, maar wel altijd twee klassen van scholen uit Rheine en omstreken tegelijk. Als verwachtingsvol publiek heb je ervaren hoe literatuur tot leven kwam. Scenisch of door voorlezen gepresenteerd door de theatergroep “RRrreaction!” van het Rheine Drugs Counseling Centre onder leiding van Daniela Nathaus en enkele vrijwillige voorlezers van de gemeentelijke bibliotheek.

Er was veel aanbod, van de tovenaar die quasi “gestraft” werd uit de Middeleeuwen tot Greg Heffley, die waarschijnlijk aan niemand hoeft te worden voorgesteld vanwege de veelgelezen dagboeken. Al met al een absoluut geslaagde start van de Leeszomer 2022 in de stadsbibliotheek. En het biedt nog veel meer: op een tafel in de multifunctionele ruimte zijn wekelijks bij toerbeurt leestips over verschillende onderwerpen te vinden. Lezers kunnen zich laten verrassen door wat er in sommige boeken verborgen zit… lezen loont!

Artistieke talenten en mensen die het willen leren, kunnen deelnemen aan een cursus mangatekenen. Twee jongeren van de theatergroep “Rrreaction!” zullen uitleggen hoe het werkt. Voorkennis is niet nodig.

De première vindt plaats op 29.07.2022. Rhein-auteur Kim Leopold zal voorlezen uit het laatste deel van de California Dreams-serie, “Het vuur in je hart”, dat op het moment van de lezing net nieuw is verschenen.

Het einde van de leeszomer betekent ook dat de bibliotheek op het punt staat te verhuizen, dus zal er een “sloopweekend” plaatsvinden. Er zal iets zijn voor jong en oud. Op zaterdagavond 20.08 komt het theater ex Libris het live hoorspel “Dracula” voor volwassenen opvoeren. De professionele vertellers maken van het spookachtige materiaal een bijzondere ervaring. De volgende zondag, 21.08.2022 is dan voor alle kinderen. De illustratrice Charlotte Hofmann zal live een strip tekenen. Niemand hoeft hiervoor een tekencursus te volgen, maar de tekenaar neemt de creatieve, grappige en spannende ideeën van het publiek over en tekent daaruit het stripverhaal. Toeschouwers kunnen de creatie dus in het moment volgen.

Tickets voor alle evenementen kunnen alleen persoonlijk in de bibliotheek worden gekocht. Er worden maximaal 2 tickets per persoon toegekend, aangezien de plaatsen beperkt en begeerd zijn.

Infobox: Gebeurtenissen in LeseSommer 2022

Voor kinderen en tieners

04.08.2022 – 15.00 – cursus mangatekenen

21.08.2022 – 11.00 uur – Striptekenen live met Charlotte Hofmann

Voor volwassenen

29.07.2022 – 18.30 – Lezing met Kim Leopold “Het vuur in je hart

20.08.2022 – 17.00 – Theater ex Libris “Dracula”