Nieuws

Willi Rieps gaat met pensioen / Gouden erepenning

Hij heeft een onmiskenbaar stempel gedrukt op het counseling centrum.

Foto: Willi Rieps (staand, 3e van rechts) ging tijdens een ceremonie met pensioen. Zijn team van het begeleidingscentrum had een speciaal muziekstuk voorbereid, getiteld “So schön war die Zeit” (De tijd was zo mooi).

Rheine. cpr. Na meer dan 35 jaar inzet voor Caritas Rheine met speciale aandacht voor het werken voor en met mensen met een handicap, is Willi Rieps, hoofd van het begeleidingscentrum voor mensen met een handicap en hun familieleden, met pensioen gegaan. In het Centro S. Antonio werd afscheid genomen van Rieps door de afdelingsleiding, collega’s, personeel en andere begeleiders. Als erkenning voor haar bijzondere inzet overhandigde afdelingshoofd Stefan Gude namens de Raad van Bestuur de gouden Caritas-onderscheidingsteken namens de Duitse Caritasvereniging en de Diocesane Caritasvereniging van Münster.

Stefan Gude benadrukte de buitengewone inzet van Willi Rieps in het begeleidingswerk voor gehandicapten. Door zijn vooruitziende blik en inhoudelijke deskundigheid was Willi Rieps steeds in staat behoeften te onderkennen en op basis daarvan concepten en aanbiedingen te ontwikkelen. “Als het gaat om de doelstellingen van het werk van het counselingcentrum, laat hij het zelden afweten. Als het op de eisen voor zijn cliënten aankomt, is hij uiterst volhardend. De mensen in Rheine weten dat en daarom is ons adviescentrum een goede plek om naartoe te gaan als het gaat om de zorgen, behoeften en hulp van mensen met een handicap en hun familieleden,” zei Gude tijdens de laudatio.

Al meer dan 35 jaar stelt Willi Rieps zich als medewerker, leider en menslievend persoon ten dienste van Caritas en in het bijzonder van de begeleiding en ondersteuning van mensen met een handicap en hun verwanten. Hij heeft een onmiskenbaar stempel gedrukt op het counselingcentrum en alles wat het te bieden heeft.

Willi Rieps begon zijn tijd bij Caritas Rheine in 1986 als maatschappelijk werker in de sociaal-pedagogische gezinshulp. In november 1992 verhuisde Rieps naar het begeleidingscentrum voor gehandicapten en hun familieleden. In 2003 nam Willi Rieps de leiding van het adviescentrum over. Met de pensionering van Willi Rieps zal Ulrike Stockel, voorheen medewerkster van het consultatiebureau, nu de leiding overnemen.