Nieuws

Afscheid na 39 jaar curatief onderwijs

Hildegard Pieper-Greiwe van het Caritas Kinder- en Jeugdhuis

Rheine. cpr. Na 39 jaar heilzaam werk heeft heilpedagoge Hildegard Pieper-Greiwe afscheid genomen van haar dienstverband in het Caritas Kinder- en Jeugdhuis. Als medewerkster van de dienst voor heilpedagogie en psychologie stond zij onvermoeibaar klaar voor kinderen en jongeren met een diepgaande professionele knowhow. Zij was de “verpersoonlijkte curatieve opvoeding”, zei Martin Janning, het hoofd van de dienst tijdens een plechtigheid. Zij had contact met de meisjes en jongens met het geduld van kleine stapjes, met de belofte “het komt wel goed en ik ben bij jullie” en met een enorme creativiteit. Zij heeft haar sporen verdiend in speltherapie, ouderbegeleiding, diagnostiek, conceptontwikkeling en het aangaan van pleegzorgrelaties, alsmede het inwerken van nieuwe beroepsbeoefenaren. Met een welgemeend dankwoord van adjunct-directeur Michael Homey en de Gouden Ereteken van de Duitse Caritasvereniging overhandigde oud-directeur Norbert Dörnhoff, als vertegenwoordiger van de op korte termijn zieke directeur Winfried Hülsbusch, het geschenk. Veel actieve en oud-collega’s namen afscheid van Hildegard Pieper-Greiwe, die nu met pensioen gaat.

Foto: (l.) Martin Janning, hoofd van de dienst voor heilpedagogie en psychologie en (van rechts) Michael Homey, adjunct-directeur van het tehuis en voormalig directeur Norbert Dörnhoff nemen afscheid van Hildegard Pieper-Greiwe, die nu met pensioen gaat.