Nieuws

Familiedag in het Falkenhofmuseum

Kom binnen in de Falkenhof! Op zondag 19 juni van 14.00 – 18.00 uur nodigen de stedelijke musea van Rheine u uit voor een grote familiedag. Met gratis toegang kan het Falkenhof Museum worden verkend van de gewelfde kelder tot de zolder – en er is een boekje vol informatie, foto’s, vragen en raadsels voor de kinderen. Bovendien kunnen de kinderen in de huid kruipen van de vroegere aristocratische bewoners van het huis. Er is een hele reeks kostuums om uit te kiezen, die kunnen worden gepast (houd rekening met wachttijden!). – Een tip voor alle ouders: dit moment moet je natuurlijk vastleggen met je mobiele telefoon of camera. De historische setting van de Morriensaal biedt hiervoor precies het juiste kader. Bovendien zal het atelier van het museum deze middag open zijn – hier zal onder begeleiding een creatieve activiteit plaatsvinden. U kunt uw eigen porseleinen bord beschilderen als aandenken aan de kostbare borden waarmee de adel vroeger in de Falkenhof dineerde en die in de vitrines te bezichtigen zijn. Voor volwassenen zijn er om 15.00 en 16.00 uur korte rondleidingen door de collectiezalen.

Alle activiteiten zijn gratis op deze speciale dag. De permanente tentoonstelling in het Falkenhof Museum kan ook op andere dagen met gratis toegang worden bezocht. Het programma op 19 juni valt samen met de burchten- en kastelendag in Münsterland, waarvoor dit jaar talrijke adellijke residenties worden uitgenodigd. www.schloessertag.de

Datum: zondag 19 juni

Tijd: 14.00 – 18.00 uur.

Adres: Museum Falkenhof – Tiefe Straße 22 – 48431 Rheine