Nieuws

Het Winzerfest 2022 begint vandaag:

Op vrijdag en zaterdag 10 & 11 juni 2022 is het weer zo ver. In een ontspannen sfeer en met aansprekende live muziek presenteren wij – Rheine. Toerisme. Veranstaltungen. e.V. – zal ook dit jaar weer een gevarieerd programma rond het Winzerfest presenteren. Dit jaar zal het geheel plaatsvindenop het voorplein van de Falkenhof.

Op vrijdag 10 juni begint het Winzerfest 2022 om 17.00 uur. Vanaf 17.30 uur zal “Hey Joe” het podium openen met kundig gitaarspel en zang, die op deze dag muzikaal in de geest van Rheine zal zijn.

Traditiegetrouw zijn de burgemeester van Rheine, Dr. Peter Lüttmann, en de voorzitter van Rheine. Toerisme. Veranstaltungen. e.V., Ferdinand Hennigfeld, opent om 20.00 uur officieel het wijnfeest. Na de uitreiking van de “Wijn van het Jaar 2022 voor Rheine”, zal “Anna Weniger” de gasten vermaken. Met gitaar en piano in haar bagage zal ze het publiek betoveren met een mix van diverse rock & pop klassiekers met haar eigen touch. Vanaf 21.15 uur geeft zij het podium over aan het “Gedicke Duo”, ondersteund door “Janina Ribeiro”. Wereldberoemde songs, unplugged gepresenteerd en met gepassioneerde zang – de drie volbloed muzikanten zullen het publiek snel voor zich winnen.

Op zaterdag begint het Winzerfest om 15.00 uur. Het podiumprogramma begint om 16.00 uur met het “Shantykoor Rheine”. De heren creëren een gezellige ambiance voor een gezellig samenzijn met een glas water of wijn. “The KaiserBeats” zullen de gasten van het Winzerfest vanaf 20.00 uur in vervoering brengen. De vier jonge pakken uit Osnabrück spelen de populairste, cult-hits uit de jaren 50 en 60.

Naast het podiumprogramma zal de wijn natuurlijk op de voorgrond staan. Dit jaar is een witte Bourgogne gekozen als “Wijn van het Jaar” voor Rheine. De edele wijn kan direct ter plaatse worden geproefd en gekocht. Bovendien trekken een klein maar fijn aanbod van uitgelezen gerechten en een gevarieerd aanbod van uitstekende wijnen uit de Duitse wijnbouwgebieden de bezoekers naar de Falkenhof. De wijnbouwers uit Franken, Pfalz en Rheinhessen verheugen zich erop talrijke wijnkenners en vrienden te mogen begroeten.

► Evenement flyer

Het wijnbouwersfeest op het voorplein van Falkenhof is open op vrijdag van 17.00 tot 24.00 uur en op zaterdag van 15.00 tot 24.00 uur. De toegang is gratis.