Nieuws

Gezamenlijke verjaardag van Schöppingen, Rheine en Wettringen

Foto (Gemeinde Schöppingen), v.l.: Die Bürgermeister Dr. Lüttmann, Franz-Joesf Franszbach und Berthold Bültgerds vor dem Schöppinger Rathaus

Schöppingen. Rheine. Wettringen. Afgelopen dinsdag was de stad Rheine en de gemeenten Schöppingen en Wettringen jarig. De eerste schriftelijke vermelding van deze gemeenten vond plaats op 7.6.838, 1.184 jaar geleden. Bij die gelegenheid kwamen de burgemeesters voor een werkvergadering bijeen in het stadhuis van Schöppingen. In het bijzonder werden actuele onderwerpen en de respectieve benaderingen besproken, bijvoorbeeld het vraagstuk van de opvang en integratie van vluchtelingen. Maar ook fietstoerisme kwam aan de orde en samen bekijken de burgemeesters Franz-Josef Franzbach (Schöppingen), Berthold Bültgerds (Wettringen) en Dr. Peter Lüttmann (Rheine) of de “Jubileumfietsroute” tussen de drie gemeenten, die ruim 10 jaar geleden in het leven werd geroepen, voor volgend jaar, en dus voor het 1.185-jarig bestaan, moet worden herzien en aangepast. De twee uur durende bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door het gerenoveerde stadhuis van Schöppingen.

Foto (gemeente Schöppingen), v.l.n.r.: burgemeesters dr. Lüttmann, Franz-Joesf Franszbach en Berthold Bültgerds voor het stadhuis van Schöppingen.