Nieuws

Rheine op de verjaardag in de zusterstad Trakai

Burgemeester Dr. Peter Lüttmann, alsmede Reiner Wellmann en Winfried Hülsbusch vertegenwoordigen de stad Ems

Trakai/Rheine. Met een feestelijke optocht van alle zustersteden van de stad Trakai beleefde de viering van de 700e verjaardag van de middeleeuwse hoofdstad van Litouwen zaterdag haar eerste hoogtepunt. Vertegenwoordigers van Georgië, Turkije, Azerbeidzjan, Polen en Duitsland marcheerden in een optocht door de stad naar het festivalpodium. Daar feliciteerden o.a. de Duitse ambassadeur in Litouwen, Matthias Sonn, en parlementsleden de aloude zusterstad Rhein met haar 700e verjaardag. Op het podium volgden folklorevoorstellingen en veel muziek. De straat van de ingang van de stad naar de Galvesee was omgetoverd tot een kleine markt.

Reeds op vrijdagavond had burgemeester Andrius Satevicius de gasten aan de oever van het Meer van Galvez verwelkomd, en tijdens een feestelijk diner werd het partnerschap met de nieuwe zusterstad Schönebeck in Saksen-Anhalt ondertekend. Schönebeck is een buurstad van Rheine’s zusterstad Bernburg. De delegatie uit Rheine had interessante gesprekken met de mensen van Schönebeck, die ook een lange geschiedenis van zout hebben, en zeker belangstelling toonden voor de presentatie en herwaardering van het onderwerp zout in Rheine.

s Avonds vond aan de oever van de Galvesee een grote lasershow plaats, die de Inselburg op schitterende wijze verlichtte. Daarna werd het jubileum gevierd op een groot podium aan het meer tot diep in de nacht met veel muziek. Verdere rapportage volgt

Verwelkoming van de gasten (3e van rechts) Burgemeester Dr. Peter Lüttmann.
Dr. Peter Lüttmann (r.) in gesprek met de Duitse ambassadeur in Litouwen, Matthias Sonn,