Nieuws

Mesumer heeft succes op Bares für Rares

Franz -Josef Achterkamp war heute zu Gast bei "Bares für Rares".

Franz-Josef Achterkamp verdient 170 euro met de verkoop van een ansichtkaart die is gesigneerd door Borussia Dortmund-spelers.

In 1955 was Franz-Josef Achterkamp (79) met een jeugdvoetbalteam van SV Mesum op trainingskamp in de sportschool Kaiserau. Dat vertelde de veteraan uit Mesum ons vandaag in het programma Bares für Rares. Het toeval wilde dat de spelers van Borussia Dortmund daar op hetzelfde ogenblik een trainingskamp hielden en de kleine Franz-Josef was druk bezig handtekeningen te verzamelen. “Dat was precies het team dat in 1956 voor het eerst Duits kampioen werd,” flapte Achterkamp eruit. De verkoop bij de handelaren moet 70 euro opbrengen, zo wenste hij, “een tientje voor elk van mijn zeven kleinkinderen”, aldus Achterkamp. Deskundige Detlev Kümmel schatte het goede stuk hoger, op 100 tot 150 euro. Nu staat handelaar Julian Schmitz-Avila bekend als een zelfbenoemde BvB fan en hij wilde de kaart absoluut hebben. 170 euro was zijn hoogste bod, dat Franz-Josef Achterkamp met een glimlach aanvaardde.