Nieuws

Samen in plaats van alleen

De vrijetijdsactiviteiten van de jeugdbegeleidingsdienst zijn erop gericht jongeren weer samen te brengen

Rheine. cpr. Op 21 mei begon de vrijetijdsevenementenkalender van de jeugdbegeleiding van het Caritasverband Rheine met een excursie naar het klimbos Ibbenbüren, waar jongeren elkaar na de pandemie eindelijk weer ontmoeten en samen verder groeien dan zichzelf. “Dankzij de federale financiering kan van mei tot oktober elke maand een gratis vrijetijdsactiviteit plaatsvinden onder het motto “Samen in plaats van eenzaam”, met twee aspecten in gedachten voor jongeren. Enerzijds gaat het erom jongeren tussen 14 en 27 jaar weer bij elkaar te brengen en sociale contacten te leggen, want die zijn door de pandemie onder jongeren vaak verloren gegaan. Aan de andere kant kunnen de jongeren tijdens de activiteiten altijd iets over zichzelf leren”, beschrijft Lea Bröker van het jeugdbegeleidingscentrum. Het zelfbewustzijn moet worden versterkt en de aandachtige omgang met de eigen behoeften moet worden verbeterd. “Leer nieuwe mensen kennen, probeer dingen uit en doe iets goeds voor jezelf”, zo staat op de evenementenkalender.

Alle evenementen zijn bedoeld voor jongeren tussen 14 en 27 jaar, zijn gratis en de reiskosten zijn ook inbegrepen. Hier is een kort overzicht: De kanotocht op 11 juni brengt beweging en actie met zich mee. Het bezoek aan het zoutatelier in de zoutziederij op 6 juli is gericht op “zelfzorg” met zelfgemaakt badzout. Op 13, 20 en 27 augustus is er een assertiviteitscursus waarvoor alle jongeren welkom zijn, ongeacht hun geslacht. U kunt deelnemen aan één, twee of alle drie de data, want er zal altijd iets anders te leren zijn. In het kookduel op 8 september zullen we ons tegoed doen aan een driegangenmenu waarbij jongeren het tegen elkaar kunnen opnemen. De evenementenkalender wordt op 13 oktober afgesloten met een bezoek aan de Escape Room, waar deelnemers in teamverband puzzels oplossen.

Alle evenementen worden begeleid door het personeel van het centrum voor jeugdadvies en gedeeltelijk ondersteund door externe sprekers. Het aantal plaatsen is beperkt. Vragen, nadere inlichtingen en inschrijvingen kunnen worden ingewilligd bij de dienst Jongerenbegeleiding op of telefonisch op 05971 862-304/ -340.