Nieuws

Belangrijke mijlpalen bereikt

Im Rahmen einer Feierstunde erhielten Siegfried Mau (3. v. l.) und Manfred Gehring (3. v. r.) zu ihrer Verabschiedung die silberne Caritas-Ehrennadel. Weiter im Bild (v. l.) Werkstattleiter Markus Döpker, Svenja Klesper (Frauenbeauftragte), Caritas-Vorstand Dieter Fühner, Alexander Cheema (Vorsitzender Werkstattrat), Alexander Wenkers (Leitung Sozialer Dienst) und Stefan Greve (Produktionsleitung).

Caritas Emstor Workshops: Siegfried Mau en Manfred Gehring /Silver Caritas Ere-insigne

Rheine. cpr. Na vele jaren inzet in de Caritas-Emstor-werkplaatsen van het Caritasverband Rheine werd tijdens een plechtigheid door bestuur Dieter Fühner, directie, collega’s en begeleiders afscheid genomen van Siegfried Mau en Manfred Gehring. Beide medewerkers hebben vorm gegeven aan de inhoud en het concept van hun verantwoordelijkheidsgebieden, in het geval van Siegfried Mau het fietsstation en in het geval van Manfred Gehring de beroepsopleiding, en hebben belangrijke mijlpalen gezet. In zijn lofrede prees Dieter Fühner de grote inzet voor het werk van de Caritas Emstor-werkplaatsen en voor het fietsstation. Als erkenning voor hun bijzondere inzet overhandigde hij beide medewerkers namens de Duitse Caritasvereniging en de Diocesane Caritasvereniging van Münster de Caritas-erespeld in zilver.Siegfried Mau begon in 1997 voor Caritas Rheine te werken als instructeur in het project “Werken en Leren” in de Caritas-opleidingscentra. In 1999 verhuisde Siegfried Mau naar de Caritas Emstor-werkplaatsen en begon samen met de toenmalige werkplaatsdirectie met het opzetten van een fietsstation in Rheine. Sinds de oprichting heeft hij zijn stempel gedrukt op het fietsstation en het uitgebouwd tot een succesvol model. Met zijn team van mensen met een handicap, geschoolde werknemers en stagiairs is hij steeds nieuwe uitdagingen aangegaan.

Manfred Gehring begon in 2000 te werken in de Caritas Emstor-werkplaatsen. Vanaf het allereerste begin was het voor hem duidelijk dat hij de jongeren die aan hem waren toevertrouwd, wilde begeleiden bij hun beroepsopleiding. Als meester-vakman in de machinebouw was hij vertrouwd met een methodisch en didactisch gestructureerde manier van werken. Met zijn oneindige geduld heeft Manfred Gehring samen met zijn collega’s als een team elke uitdaging het hoofd geboden. In de loop der jaren heeft de heer Gehring talrijke jongeren geholpen de weg naar beroepsdeelname te vinden.