Nieuws

Bad Münder – Tweede etappedoel bereikt

De fietsgroep van de jumelagevereniging heeft nu ongeveer 180 kilometer afgelegd.

De volgende etappebestemming is bereikt na ongeveer 180 kilometer. Bad Münder. Bad Münder am Deister is een kuuroord in het district Hameln-Pyrmont in Nedersaksen. De stad telt 16 wijken en heeft ongeveer 17.400 inwoners. Het district Bad Münder is het administratieve centrum met ongeveer 8000 inwoners. Wikipedia

Onderweg kreeg de groep voor het eerst een klap te verwerken: in Hessisch Oldendorf werden ze overvallen door een hevige regenbui, zodat iedereen behoorlijk nat werd. Maar toen kwam de zon weer door en ging de tocht verder naar de finish. Morgen gaan we verder richting Bernburg. De volgende etappebestemming is Bad Salzdethfurt.

Tussen Melle en Bad Münder was er een klein jubileum te vieren: de “baas” van de fietsgroep, Engelbert Nagelschmidt (r.) feliciteerde de voorzitter van de jumelagevereniging, Reiner Wellmann, met de 100 afgelegde kilometers.