Nieuws

Schrijf u in voor de informatiefietstocht op 08.06.2022

Rheine. Oplettende fietsers in Rheine zal het niet ontgaan zijn dat de stad geleidelijk veel van de rood-witte paaltjes en afzetpalen verwijdert en ontmantelt die vaak midden op fiets- en voetpaden zijn geplaatst.

Deze maatregelen zijn het gevolg van de uitvoering van het fietsconcept van de stad, dat voorziet in de ontmanteling van de verkeersroosters en de paaltjes. Omloophekken en afzetpalen zijn onpraktisch voor fietsers en vrachtrijders, brengen een hoger risico op ongevallen met zich mee, verminderen de acceptatie van fietspaden en kunnen, indien verkeerd ontworpen, de snelle vrijmaking van wegen die door groepen of door fietsen met aanhangwagens moeten worden overgestoken, belemmeren en aanzienlijke verkeersrisico’s veroorzaken.

In het algemeen is er de afgelopen twee jaar veel gebeurd op fietsgebied: Er werd een uitvoeringsgericht fietsconcept gecreëerd, er werden medewerkers aangeworven, de herstructurering en bundeling van afdelingen werd voltooid, er werden verschillende financieringsprogramma’s aangevraagd, talrijke infrastructuurmaatregelen werden uitgevoerd of staan op het punt te worden voltooid en momenteel staan de toekenning als fietsvriendelijke stad en de toelating tot de werkgroep van voetgangers- en fietsvriendelijke steden en gemeenten op het punt te worden verwezenlijkt.

De afdeling 5.30 Mobiliteit en vervoersplanning, wil de burgers ter plaatse informeren over uitgevoerde en toekomstig geplande maatregelen en biedt tegen sluitingstijd een informatieve fietstocht aan.

Tijdens de ca. twee uur durende fietstocht, die op woensdag 08.06.2022 om 18.00 uur voor het stadhuis begint, zullen talrijke maatregelen onder deskundige leiding van hoofd van de bouwafdeling Milena Schauer en haar team uitvoerig worden toegelicht en gepresenteerd.

Het aantal deelnemers is beperkt. Belangstellenden voor deelname aan de informatieve rondleiding wordt verzocht zich aan te melden: Telefonisch: 939-330 of per e-mail: Michael Wolters van het mobiliteitsbeheer van de stad neemt graag de reserveringen aan.