Nieuws

Reizen zonder een koffer te pakken 2022

Gute Laune hatten die Teilnehmenden im vergangenen Jahr bei der 30-jährigen Jubiläumsfeier „Verreisen ohne Koffer“.

Een aanbod voor ouderen in Rheine, Neuenkirchen en Wettringen.

Rheine. cpr. Dit jaar biedt de Caritasconferentie voor ouderen met haar vele vrijwilligers en met de steun van het adviescentrum voor ouderen en hun familieleden weer “Reizen zonder koffers” aan. Dit “vakantieaanbod” is een stadsvakantie voor ouderen en ouderen met beperkte mobiliteit. Reizen zonder koffers vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur op vijf opeenvolgende middagen van 27 juni tot 1 juli in het parochiecentrum St. Johannes Baptist in Rheine-Mesum. Het keuken- en hulpteam onder leiding van Kathi Focke en Hans-Jürgen Pelke staat daar al te wachten. De deelnemers worden van huis opgehaald en ‘s avonds teruggebracht door vrijwillige chauffeurs. Het programma begint om 14.00 uur met een koffiepauze. Naast de koffietafel zal er een gevarieerd programma zijn met medewerking van verschillende groepen, waaronder dansgroepen, spelletjes en muziek. Er is ook de mogelijkheid om uit te rusten in de schaduw van de bomen in de tuin van het parochiecentrum. De dag eindigt om 17.00 uur. Aanmeldingen zijn welkom bij Anja Rickert van het adviescentrum voor ouderen en familieleden op 05971 862-302 of Astrid Krull-Linde op 05971 862-312, evenals bij Kathi Focke op 05975 93870.