Nieuws

Uitjes van burgers naar Bernburg en Trakai

Rheine. De zustersteden Bernburg en Trakai zijn de bestemmingen van twee meerdaagse burgertochten die dit jaar door de jumelagevereniging van Rheine worden aangeboden. Terwijl de inwoners van Rheine in juni deelnemen aan het 52e Rozenfestival in Bernburg, zal de 700e verjaardag worden gevierd in de Litouwse zusterstad Trakai.

De reis naar Bernburg vindt plaats van 3 tot 5 juni. Een groep van 15 fietsers onder leiding van Engelbert Nagelschmidt gaat op 30 mei op weg. De groep zal de bijna 400 kilometer in zes dagetappes afleggen en bereikt de stad Saale op zaterdag 4 juni. En de inwoners van Bernburg zullen de fietsers uit Rhenania een warm welkom heten op hun stadsfeest. Samen beleven ze dan het traditionele feest in Bernburg en komen tijdens rondleidingen meer te weten over de traditionele stad aan de Saale.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Heike Born van de afdeling Pers en Partnerschap van de stad Rheine op 939 221.

De reis van de burgers naar Trakai begint op 5 september. De reis gaat eerst per touringcar naar Karlsham (Zweden), en vandaar per nachtveerboot naar Klaipeda (Memel) in Litouwen. De volgende dag staan een bezoek aan Nidda en Juodkrante op het Curonian Spit op het programma, en ‘s avonds een stadsrondrit door Klaipeda, waar de groep ook de nacht zal doorbrengen. Het Ambermuseum in Palanga, het Oostzeestrand en de Kruisheuvel zijn de bestemmingen van de volgende dag, voordat de tocht verder gaat naar Vilnius. Daar begint 8 september met een rondleiding door de stad alvorens verder te reizen naar het nabijgelegen Trakai. Daar zal de Rheinenser deelnemen aan de feestelijkheden ter afsluiting van het jubileum op het traditionele eilandkasteel.

Natuurlijk mag een Kibinai-maaltijd in een traditioneel Karaïtisch restaurant aan het meer van Galve niet ontbreken. Op de terugreis staat, na verdere programmapunten in Vilnius, een bezoek van een hele dag aan de stad Kaunas, de culturele hoofdstad van Europa 2022, op het programma. s Avonds neemt de bus de veerboot Klaipeda-Kiel en op 11 september reist de bus van Kiel terug naar Rheine. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Heike Born op 939 221 of per e-mail