Nieuws

Districtswedstrijd “Samen vormgeven aan de toekomst” – Jury selecteerde projecten voor uitvoering

Rheine. Verenigingen, wijkadviesraden, kleuterscholen, scholen en initiatieven werden de afgelopen weken opgeroepen om deel te nemen aan de vierde wijkwedstrijd “Samen vormgeven aan de toekomst”, georganiseerd door de stad Rheine en de Stadtwerke. De Fachstelle Bürgerengagement, die de wedstrijd coördineert, had op de sluitingsdatum 21 aanmeldingen ontvangen.

Een jury bestaande uit burgemeester Dr. Peter Lüttmann, Dorothee Heckhuis (directeur van Stadtwerke Rheine), Christian Kaisel (voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stadtwerke Rheine) en Sebastian Kröger (MV-digital) heeft nu in totaal 12 projecten geselecteerd voor uitvoering. Talrijke creatieve en uiteenlopende projectideeën maakten de selectie en beoordeling voor de jury niet gemakkelijk. Indien mogelijk moet één project uit elk district in aanmerking worden genomen. Gemeenschap, digitalisering, duurzaamheid en creativiteit waren verdere evaluatiecriteria voor de selectie.

De projecten die tot de wedstrijd worden toegelaten, krijgen in de eerste fase een startkapitaal van 300 euro. De projectdeelnemers hebben nu tot eind oktober de tijd om hun ideeën uit te werken en ten uitvoer te leggen. Dit zal worden gevolgd door een nieuwe jurybeoordeling. De wedstrijd wordt afgesloten met een feestelijk evenement waarop aan alle projecten geldprijzen tot 1 000 euro worden toegekend.

De geselecteerde projecten:

DistrictTitel van het projectSponsoring
AltenrheineAltenrheine verenigt groot en kleinAltenrheine Districtsraad
Bentlage/Wadelheim/WieteschDe stad(delen) op een klimaatvriendelijke manier verkennenGebiedsraad Bentlage/Wadelheim/Wietesch/Schleupe
Dutum/DorenkampInsectenparadijs Dutum – Een blik op de andere bewoners van ons district | Leven diversiteit in ons districtKinderdagverblijf Kinderland Nienbergstraße Districtsadviesraad Dutum/Dorenkamp
Dutum/DorenkampVorm geven aan de wijkgemeenschapDistrictsadviesraad Dorenkamp/Dutum
Elte2022/2023 als “Jaar van de creatieve dorpsplein-experimentenDorf.Land.Zukunft e. V. (gezamenlijk initiatief van de verenigingen in Elte)
Hauenhorst/CatenhornGeschiedenis Workshop Hauenhorst/CatenhornHeimatverein Hauenhorst/Catenhorn | Metropli-bioscoop voor kleine mensen
CentrumLeven en werken in vroeger eeuwenHistorische oude stad Rheine e. V.
MesumWat denken de burgers van Mesum?Mesum District Raad
Rodde/Canal HarbourRegionale lokale voorziening – dorpswinkel RoddeWerkgroep dorpswinkel | Adviesraad district Rodde
SchotthockDe Schotthock bloeitNelson Mandela School Rheine
DistrictsoverschrijdendOprichting van een integratief voetbalteamGrün-Weiß Amisia Rheine e. V.
Inter-districtFotowedstrijd “Rheine in beeldStadsdeeladviesraad Innenstadt/Hörstkamp