Nieuws

Met de Partnerschap Associatie naar Bernburg of Trakai

Das Rosenfest in Bernburg ist immer wieder ein tolles Erlebnis.

RHEINE. De zustersteden Bernburg en Trakai zijn de bestemmingen van twee meerdaagse burgertochten die dit jaar door de jumelagevereniging van Rheine worden aangeboden. Terwijl de inwoners van Rheine in juni deelnemen aan het 52e Rozenfestival in Bernburg, zal de 700e verjaardag worden gevierd in de Litouwse zusterstad Trakai.De reis naar Bernburg vindt plaats van 3 tot 5 juni. Een groep van 15 fietsers onder leiding van Engelbert Nagelschmidt gaat op 30 mei op weg. De groep zal de 400 kilometer in zes dagetappes afleggen en bereikt de stad Saale op zaterdag 4 juni. En de inwoners van Bernburg zullen de fietsers uit Rhenania een warm welkom heten op hun stadsfeest. Samen beleven zij dan het traditionele feest in Bernburg en komen tijdens rondleidingen meer te weten over de stad aan de Saale.Voor de busreis wordt 40 euro per persoon in rekening gebracht. Overnachting in een tweepersoonskamer kost ongeveer 85 euro per nacht. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Heike Born van de afdeling Pers en Partnerschap van de stad Rheine op T. 939221.

De zusterstad Trakai van Rheine is de bestemming van de tweede reis van de jumelagevereniging.

De reis van de burgers naar Trakai begint op 5 september. De reis gaat eerst per touringcar naar Karlsham (Zweden), en van daar per nachtveerboot naar Klaipeda (Memel) in Litouwen. De volgende dag staan een bezoek aan Nidda en Juodkrante op het Curonian Spit op het programma, en ‘s avonds een stadsrondrit door Klaipeda, waar de groep ook de nacht zal doorbrengen. Het Ambermuseum in Palanga, het Oostzeestrand en de Kruisheuvel zijn de bestemmingen van de volgende dag, voordat de tocht verder gaat naar Vilnius. Daar begint 8 september met een rondleiding door de stad alvorens verder te reizen naar het nabijgelegen Trakai. Daar zal de Rheinenser deelnemen aan de feestelijkheden ter afsluiting van het jubileum op het traditionele eilandkasteel. Natuurlijk mag een Kibinai-maaltijd in een traditioneel Karaïtisch restaurant aan het meer van Galve niet ontbreken. Op de terugreis staat, na verdere programmapunten in Vilnius, een bezoek van een hele dag aan de stad Kaunas, de culturele hoofdstad van Europa 2022, op het programma. s Avonds neemt de bus de veerboot Klaipeda-Kiel en op 11 september reist de bus van Kiel terug naar Rheine.De reis wordt gemaakt in een moderne touringcar van de firma Dartmann (Salzbergen). Prijs: 795 euro per persoon in een tweepersoonskamer. Diensten: Busreis, halfpension in de hotels en op de veerboot, tweepersoonskamer/dubbele binnenhut (douche/WC). Eenpersoonskamer (incl. veerboot): 295 Euro toeslag.Voor nadere informatie en inschrijvingsformulieren kunt u contact opnemen met Heike Born op 939221 of een e-mail sturen naar

Een uitgebreid programma wacht op de gasten van Rheine op het jubileum in Trakai.