Nieuws

STADTRADELN 2022 – de focus ligt op de fiets

Foto: Ansteckende Begeisterung für das STADTRADELN auch bei den Mitarbeitern der Technischen Betriebe Rheine, Manfred Löcke und Carsten Hölscher.

De organisatoren zijn optimistisch dat de kaap van 100 teams al is gekraakt – Voor het eerst dit jaar is er een speciale wedstrijd School Cycling NRW.

Rheine. Iets minder dan een maand voor de start van de campagne op 26 mei hebben zich al 118 teams ingeschreven voor STADTRADELN: Ook dit jaar doen er weer veel scholen, kinderdagverblijven, bedrijven, banken, sportclubs, gezinnen en vrijetijdsgroepen mee.

De organisatoren willen echter in het bijzonder de aandacht vestigen op de “speciale wielerwedstrijd voor scholen”. Dit jaar wordt de deelstaatwedstrijd voor het eerst in NRW gehouden in het kader van STADTRADELN en als speciale onderscheiding zullen de drie winnaars van de eerste plaats tijdens een evenement in Düsseldorf een geldprijs krijgen overhandigd.

Er zullen prijzen worden uitgereikt aan scholen in de categorie meest fietsactieve school. In de creatieve wedstrijd zullen ook middelbare scholen worden bekroond. Voor de meest fietsactieve (basis)school verzamelen leerlingen, leerkrachten en ouders zoveel mogelijk fietskilometers tijdens de drie weken durende STADTRADELN-campagneperiode.

De creatieve wedstrijd voor middelbare scholen is ook op zoek naar de beste fietsactie onder het motto “Fietsen voor schone lucht en een helder hoofd”. Scholen of klassen moeten met innovatieve, grappige en creatieve acties laten zien hoe fietsen en school gecombineerd kunnen worden. Dit kan sportief, artistiek, wetenschappelijk of zelfs helemaal uit de doos zijn. Het belangrijkste is dat de fiets in het middelpunt van de belangstelling staat! Inschrijven voor het schoolfietsevenement kan op dezelfde manier als voor de STADTRADELN via: https://www.stadtradeln.de/rheine