Nieuws

Belangrijke informatie over Oekraïne – Steun in één oogopslag

Rheine. Gezien de dramatische situatie in Oekraïne steunt Rheine veel vluchtelingen en heeft daarom een informatiepakket samengesteld op www.rheine.de/ukrainehilfe. Op de site kunnen vluchtelingen belangrijke informatie vinden over huisvestingsmogelijkheden, het aanvragen van sociale uitkeringen of zelfs over medische zorg of cursussen Duits. “Het was voor ons belangrijk dat we de informatie kort en duidelijk samenvatten,” zegt Hendrik Mersch, adjunct afdelingshoofd, over de nieuwe inhoud. Met het vertaalhulpmiddel dat op de gemeentelijke website beschikbaar is, kan ook de taal worden geselecteerd, zodat de weg naar de hulpverlening niet direct door de taal wordt afgebroken.

Daarnaast is er verdere informatie voor degenen die in de huidige situatie hulp en steun willen bieden. Belangrijke contactgegevens of andere nuttige links zijn ook op de nieuwe pagina’s compact en overzichtelijk terug te vinden op www.rheine.de/ukrainehilfe.