Nieuws

Medicijnen aangekomen in het ziekenhuis in Luzk

Rheine. Er kwam vandaag een leuk bericht binnen uit onze zusterstad Trakai. Daarin kondigde burgemeester Andrius Šatevičius aan dat de eerste pakketten met geneesmiddelen, zoals antibiotica, in het ziekenhuis van Luzk in Oekraïne waren aangekomen. Onze jumelagevereniging had 10.000 euro aan donaties overgemaakt aan de partners in Trakai. Aanvankelijk werden deze middelen hoofdzakelijk gebruikt om in Litouwen geneesmiddelen aan te kopen en deze met voertuigen van Trakai naar Luzk te brengen. Luzk is de zusterstad van Trakai, dus ons motto “vrienden helpen vrienden” was succesvol.

“Een hartelijk dank aan de Duitse partners in Rheine voor de geweldige samenwerking,” schrijft de burgemeester van Trakai. In de tussentijd werd voedsel gekocht van het overgebleven geld van de donatie. Dit transport naar Luzk is intussen ook onderweg, zegt Andrius Šatevičius.

Om verdere hulptransporten te kunnen financieren, blijft de jumelagevereniging om giften vragen.