Nieuws

Rheine aanvaardt voorstellen voor de Homeland Prijs

Rheine. De culturele commissie van de stad Rheine heeft tijdens haar laatste vergadering besloten dit jaar een Heimat-Pries voor de stad Rheine aan te bieden. Met deze prijs wil de stad, in samenwerking met de deelstaat Noordrijn-Westfalen, de buitengewone inzet van vrijwilligers die zich in onze stedelijke samenleving inzetten voor het thema vaderland, eren.

De Homeland Award is dus een gelegenheid om vrijwilligerswerk te loven en te erkennen en tegelijkertijd het thema “vaderland” onder de aandacht van het publiek te brengen. Daarnaast is de prijs ook een stimulans voor nieuwe belangstellenden om zich in te zetten voor hun vaderland en om het thema vaderland in de samenleving te bespreken.

Last but not least kan men ook leren van de bekroonde projecten, in die zin dat een idee elders kan worden overgedragen of de aanzet kan geven tot verdere initiatieven. Daarom komt de winnaar van de eerste plaats van de Homeland Award van de stad Rheine automatisch in aanmerking voor de staatswedstrijd.

Aan de NRW-thuisprijs 2022 is een bedrag van in totaal 5.000 euro verbonden, dat over maximaal 3 prijswinnaars kan worden verdeeld. Aanvragen kunnen alleen online worden ingediend.

Nadere informatie over de oproep tot het indienen van voorstellen en de link naar de aanmelding of nominatie zijn nu te vinden op de homepage van de stad Rheine op www.rheine.de/heimatpreis.