Nieuws

Hulp aan vluchtelingen: uitwisselingsaanbod in Centro S. Antonio

Rheine. cpr. De laatste jaren zijn veel mensen betrokken geraakt bij vluchtelingen uit verschillende delen van de wereld. Vaak hadden en hebben zij nog steeds veel vragen over het integratieproces. Caritas Rheine wil nu deze vrijwilligers en geëngageerde mensen de gelegenheid geven om van gedachten te wisselen.

Op twee data zullen medewerkers van Caritas Rheine een uitwisselingsprogramma aanbieden voor alle belangstellenden. In het tweede evenement zal ook het thematische blok “Oorlog – Vlucht – Uitwijzing” ter discussie worden aangeboden.

Het eerste evenement met Jutta Kleinschnitker-Dammann vindt plaats op donderdag 28 april van 10.00 tot 12.00 uur. “De volgende onderwerpen zullen onder meer worden besproken: Groeien uit uitdagingen in het begeleiden van mensen met vluchtelingenervaring en nog meer perspectieven leren kennen; Elkaar versterken om met veel verve door te gaan met vrijwilligerswerk of gewoon te vertellen over de ervaringen. Belangstellenden en betrokkenen zijn van harte uitgenodigd”, vat Kleinschnitker-Dammann de geplande inhoud in haar uitnodiging samen.

Het evenement over het thema “Oorlog – Vlucht – Uitwijzing” met Andreas Tinz vindt plaats op dinsdag 3 mei van 16.30 tot 18.00 uur. Hier zal informatie worden verstrekt over het omgaan met mogelijke psychologische gevolgen van traumatische ervaringen om vrijwilligers bij hun acties te ondersteunen. Het zal vrijwilligers ook de gelegenheid bieden om hun ervaringen en zorgen te delen en erover na te denken.

Beide evenementen vinden plaats in het Centro S. Antonio, het intercultureel ontmoetingscentrum van Caritas Rheine, Ludwigstraße 9, 48429 Rheine.

U kunt zich aanmelden door te bellen naar 05971-809018 of een e-mail te sturen naar