Nieuws

Naar 2 jaar weer Koningsspelen!

Focus19 april 2022

Aanstaande vrijdag zijn de Koningsspelen in sportcomplex ’t Wooldrik. Bijna tweeduizend basisschoolleerlingen uit Borne, Hertme en Zenderen doen mee aan het sportieve evenement dat na de coronamaatregelen van de afgelopen twee jaar, dit jaar weer als vanouds is georganiseerd. De dag staat in het teken van gezamenlijk met elkaar bewegen.

Koningsdans
Het thema van de Koningsspelen is dit jaar ‘Voel je fit’. Om 09.30 uur gaan de leerlingen van groep 1 t/m 4 buiten op de parkeerplaats voor ‘t Wooldrik dansen op het Koningslied.

Sportactiviteiten
De kinderen uit de groepen 1 tot en met 6 gaan spelletjes doen waarbij plezier en samenwerken centraal staan. Groep 7 en 8 hebben een atletieksportdag. Tevens zijn kinderen uit Oekraïne die in Borne verblijven, uitgenodigd om deel te nemen aan de Koningsspelen. Zo kunnen ook zij genieten van een leuke en sportieve dag.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met het basisonderwijs, BVV Borne, BZSV de Blauwwitters, RKSV NEO, Kids City en Borne Sport. Studenten van het ROC van Twente, Twickel Borne en Delden helpen als begeleiding bij de verschillende onderdelen. Borne Werkt helpt met de op- en afbouw van het evenement.

Koningsspelen
De Koningsspelen is een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van de koning.

Publiek is welkom.