Nieuws

STADTRADELN 2022 – inschrijvingen nu mogelijk!

De stad Rheine stapt dit jaar weer in het zadel voor een goed klimaat!

Rheine. Sinds 2017 trappen de burgers van Rheine zeer succesvol en daadkrachtig in de STADTRADELN-campagne van het Klimaatverbond voor meer klimaatbescherming en fietsen. En ook dit jaar, van 26.05. tot 15.06.2022, neemt het weer deel. Jong en oud, groot en klein, forensen, recreatieve fietsers, scholieren, leraren, ouders, kortom alle mensen die in Rheine wonen, werken of naar school gaan worden uitgenodigd om in deze periode zoveel mogelijk kilometers op een gezonde en klimaatvriendelijke manier te fietsen.

De STADTRADELN wedstrijd gaat over plezier hebben tijdens het fietsen. Maar het gaat er vooral om zoveel mogelijk mensen ertoe te bewegen in hun dagelijks leven de fiets te nemen en zo bij te dragen tot de bescherming van het klimaat.

Om in te schrijven, ga naar https://www.stadtradeln.de/rheine. Hier kunt u een STADTRADELN team vinden of u aansluiten bij een team om deel te nemen aan de competitie. Tijdens de campagneperiode moet de fiets zo vaak mogelijk worden gebruikt, zowel voor zakelijke als privédoeleinden. De kilometers van een fietstocht met vrienden of een vakantie met de fiets tellen ook mee voor de statistieken. Gebruik de wedstrijd om te concurreren met vrienden of fiets in uw club, bedrijf of school.

Vragen over STADTRADELN kunnen worden beantwoord door het organisatieteam: Michael Wolters, Tel.: 05971 939330, of Engelbert Nagelschmidt, ere-fietsfunctionaris, Tel.: 05971 70468, fahrradbeauftragter@ nagelschmidt-rheine.de.