Nieuws

Vrijheid op twee wielen

Het Bicycle Training for Immigrants Team en de Fietswerkplaats zijn op zoek naar versterking

Rheine. Met de fiets boodschappen doen, iets doen voor de gezondheid en het klimaat, vrienden bezoeken of een uitstapje naar het platteland maken: Wat voor velen van ons het leven van alledag is, is nogal vreemd, vooral voor mensen uit andere landen die in onze stad hun nieuwe thuis hebben gevonden. In sommige landen is het zelfs verboden voor vrouwen om te fietsen.

De vrijwilligers van de fietstraining willen daarom belangstellenden de kans geven om te leren fietsen. Er wordt niet alleen geleerd hoe je moet rijden, maar ook hoe je je moet gedragen in het verkeer, hoe een verkeersveilige fiets eruit ziet en hoe een fietshelm moet passen zijn onderwerpen van de cursussen.

Een verkeersgeschikte fiets is ook het onderwerp van de Kolping-fietswerkplaats voor immigranten. Hier worden veelal gedoneerde fietsen gereviseerd, liefdevol verzorgd in de goed uitgeruste werkplaats en vervolgens tegen een kleine vergoeding in handen gegeven van de toekomstige fietsbezitters. Een lekke band of een defecte rem? In deze kleine noodsituaties is het team van de werkplaats elke dinsdag- en donderdagmiddag aanwezig om hulp en advies te bieden. Onder deskundige ogen en met veel geduld kunt u talrijke tips, trucs en het nodige gereedschap te leen krijgen om uw voertuig weer in vorm te krijgen.

De vrijwilligers zijn op zoek naar versterking, zodat de opleiding in mei kan beginnen voor zoveel mogelijk belangstellenden en zodat in de toekomst veel fietsen kunnen worden gerepareerd. Wie lid wil worden, moet een beetje een wielerliefhebber zijn en de wens hebben om andere mensen bij het fietsen te steunen. Mensen die graag in goed gezelschap aan hun motor werken en het niet erg vinden hun handen vuil te maken, zijn ook welkom. De vrijwilligers zouden heel blij zijn als ook vrouwen zich meldden. Iedereen die hieraan wil deelnemen is van harte uitgenodigd op de informatieavond op 25 april 2022, om 18.00 uur, in Mitte51, Mittelstraße 51 in Rheine. Het zal die avond zeker ook mogelijk zijn om een kijkje te nemen in de werkplaats.