Nieuws

Meer dan 50 levende standbeelden

Talrijke bezoekers in Borne op z’n Best

Vandaag nodigt de zusterstad Borne van Rheine uit voor het jaarlijkse spektakel “Borne op z’n Best”. Met een breed scala aan culturele activiteiten in het hele stadscentrum heeft onze Nederlandse buurgemeente weer eens laten zien wat zij in huis heeft.

Als Borne weer bezoekers trekt met “levende standbeelden”, optredens van koren, bands, orkesten en dansgroepen, zijn weer veel mensen uit Rijnland naar de zusterstad getrokken, waarmee Rheine kan terugkijken op 39 jaar partnerschap.

Voor kunstliefhebbers was er de kunstmarkt “Kunst in Borne”. “Foodtrucks nodigden bezoekers uit om te genieten van internationale lekkernijen. Er waren kinderactiviteiten voor de kinderen. De gezellige terrassen en de open zondag maakten de dag compleet.

Vooral de “Living Statues” brachten weer duizenden bezoekers in verrukking. Naar schatting 35.000 bezoekers wandelden weer langs de meer dan vijftig levende standbeelden uit binnen- en buitenland in Oud Borne. Het is het grootste festival in zijn soort in Nederland.