Nieuws

Een prachtige paasverrassing

Strahlende Gesichter bei der Spendenübergabe (hinten v.l.): Irja Erben, Inga Doumat und Ingrid Brauer. (vorne v.l.): Liv Schottmeier, Annaleen Breitmeyer, Max Vor der Landwehr und Tommy Rosenmüller.

Scholengemeenschap van het Dionysianum schenkt 8825,17 euro voor de Oekraïnehulp van de jumelagevereniging

In het Gymnasium Dionysianum was er vrijdag een prachtige paasverrassing: 8825,17 euro werd overhandigd aan de jumelagevereniging van de stad voor de actie “Vrienden helpen Vrienden”.

Nadat er al een minuut stilte was gehouden voor de Oekraïense bevolking en er verschillende tekenen van solidariteit waren geweest in het dagelijkse schoolleven op de Dionysianum Grammar School (zie homepage: https://www.dionysianum.de/), had de schoolraad in zijn vergadering van 7 maart voorgesteld dat de In zijn vergadering van 7 maart heeft de schoolraad voorgesteld de leerlingen de kans te geven de mensen in Oekraïne actief te steunen.

Er was brede steun van zowel de ouders als de leerlingen, want elk station had toezichthouders of tijdwaarnemers nodig.Leerlingen van de rangen 6 tot en met 9 waren in groten getale vertegenwoordigd en zij hebben allen zeer goed werk geleverd.”Zonder deze waardevolle hulp zou de uitvoering van de uitdagingen niet mogelijk zijn geweest,” meldde Inga Doumat en combineerde deze verklaring met een groot dankwoord.

Drie dagen lang werd het schoolplein omgetoverd tot een bruisende mierenhoop.Gelach en gejuich klonken over het schoolplein, het was een zeer onstuimige en vrolijke sfeer.Afwezigheden wegens ziekte, die momenteel altijd kunnen worden verwacht,werden gecompenseerd door spontane steun op de respectieve dagen.

“Al met al was het een zeer geslaagde uitdaging om geld in te zamelen en we zijn erg blij dat we dejumelagevereniging in Rheine deze ongelooflijke donatie van 8825,17 euro,” aldus Inga Doumat.

De vice-voorzitter van de jumelagevereniging, Irja Erben, en penningmeester Ingrid Brauer bedankten de hele schoolgemeenschap voor hun inzet en de fantastische donatie. Zij verzekerden dat elke cent de Oekraïense zusterstad Trakai, de zusterstad van Rheine, zonder enige bureaucratische rompslomp zou bereiken. De giften zullen rechtstreeks naar de ziekenhuizen en dus naar de mensen gaan, hoofdzakelijk geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, maar ook voedsel en hygiëneartikelen.