Nieuws

Verbouwing en uitbreiding Edith Steinschool ingehuldigd

Von links nach rechts: Architekt Ulrich Borowski, Schulleiter Frank Krehe, Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann und Heike Nentwig (NRW-Bank)

Rheine. Op 05.04.2022 werd de renovatie en uitbreiding van de Edith Stein School ingehuldigd. Als onderdeel van het offensief voor de lagere school kreeg de school een nieuw gedeelte van het gebouw met klaslokalen, differentiatiekamers, een polyvalente zaal en een bibliotheek. Bovendien werd bij de renovatie een nieuwe leraren- en administratieruimte gecreëerd.

Met middelen uit de financieringsprogramma’s “De goede school 2020” van de deelstaat en de federale overheid en met eigen middelen van de stad Rheine ten bedrage van 1,672 miljoen euro werd de school fundamenteel gerenoveerd, uitgebreid en op het gebied van mediatechniek voor de toekomst uitgerust. In totaal werd 2,4 miljoen euro geïnvesteerd.

“Ons basisschooloffensief maakt van de Edith Stein School een moderne onderwijsplek met de modernste technologie en heeft nu ook een zeer aansprekende schoolbibliotheek”, aldus burgemeester Peter Lüttmann.

De plechtigheid werd opgeluisterd met muziek en dans door de JeKits van de Edith Stein School in samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs van Rheine en het schoolkoor.

Foto: gemeente Rheine