Nieuws

Renovatie van de Basilikastraße-brug naar het stadspark voltooid

Rheine. De voetgangersbrug over de Basilikastraße naar het Stadtpark is nu sneller klaar dan gepland. Zoals Martin Forstmann, het verantwoordelijke hoofd van de afdeling wegen en bouw van de technische fabriek Rheine, vandaag meedeelde, “kon de geplande renovatiemaatregel niet pas in de zomer worden uitgevoerd, maar nu al”. Het oppervlak van de brug werd herbouwd door een antislip en duurzame coating van een glasvezelcomposiet aan te brengen. Ook de oude leuning van de brug moest wijken. Niet alleen had de storm het hout aangetast, maar ook moest de hoogte van de reling worden verhoogd volgens de geldende Din-voorschriften. Nu siert een nieuwe, 1,30 meter hoge balustrade van inheems eikenhout de oversteekplaats. De hele maatregel kostte 55.000 euro.